Translate

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ



Αν θέλουμε να αναζητούμε και να πιάνουμε όλο τον χρόνο και όχι μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη αυτό το μαχητικό είδος ψαριού, θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πότε και πως πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα με την εποχή και τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Λέγοντας προσαρμογή εννοώ την αλλαγή όλων των στοιχείων και παραμέτρων που συντελούν στην σύλληψη της.

ΨΑΡΕΥΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ -1


A) Τα καιρικά στοιχεία, την ανατολή δύση ηλίου – φεγγαριού, την θερμοκρασία νερού, την ατμοσφαιρική πίεση, την διεύθυνση του ανέμου και πως επηρεάζει τον ψαρότοπο, τα θαλάσσια ρεύματα που δημιουργούνται, και την μορφολογία του βυθού για να συνδυάσουμε τα κατάλληλα δολώματα και την απόσταση που αυτά θα ψαρέψουν.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΡΕΨΟΥΜΕ.














ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΑΡΙΑ


B)Από τον εξοπλισμό μας το αγκίστρι και το παράμαλλο, μέχρι το είδος της πετονιάς-μάνας η οποία συνεργάζεται με το καλάμι για να ξεγελάσει το ψάρι. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί το αγκίστρι μας να είναι περισσότερο στραβό από το προβλεπόμενο, η μάνα να είναι πιο μαλακή και να συνδυάζεται με ένα μαλακότερο καλάμι, κυρίως για τις ζεστές μέρες του χρόνου, η αρματωσιά μας να είναι σταθερή και να δουλεύουμε με σφιχτά φρένα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΙΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΛΟ ΔΙΠΛΑΡΙ


Προσωπικά προτιμώ το σταθερό μονάγκιστρο με σφιχτά φρένα. Αποδίδει ακαριαία και δεν συγχωρεί. Συρόμενο χρησιμοποιώ τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το ψάρι έχει πιαστεί στο αγκίστρι, χωρίς το καλάμι να μας δώσει κάποιο σημάδι. Επίσης τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε οι τσιπούρες να τσιμπάνε στα διπλάρια και σε αγκίστρι που είναι στο ίδιο ύψος με το βαρίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου