Translate

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ 2 CASCADE RING


ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ 2 CASCADE RING
Το χαρακτηριστικό της παρακάτω αρματωσιάς που σας παρουσιάζω είναι ότι αποτελείτε από δύο αγκίστρια και βαρίδιο με ενσωματωμένο bait clip. Η πολύ απλή και πρακτική τοποθέτηση των δύο αγκιστριών στο ενσωματωμένο bait clip διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό, τις τεχνικές και δυναμικές ρίψεις, με συνέπεια την άμεση απελευθέρωση των δύο αγκιστριών από το ενσωματωμένο bait clip. Τα πλεονεκτήματα της αρματωσιάς, αλλά και αυτό που μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον ν’ ασχοληθώ μαζί της, εκτός από την ευκολία που μου έδωσε το ενσωματωμένο bait clip, είναι το μήκος του πρώτου παράμαλλου, που είναι σχετικά κοντό, ενώ το δεύτερο που είναι ψηλότερα δεμένο είναι μακρύτερο. Όσο για την αποδοτικότητα της χρήσης της, αρκετά καλά ανταποκρίθηκε στα ψαρέματα μου.




Τα υλικά που χρειαζόμαστε απεικονίζονται στην παρακάτω φωτογραφία.
















Στην επόμενη φωτογραφία συναντάμε τα υλικά με την σειρά που εχουνε περαστεί!














Από δεξιά προς τ αριστερά έχουμε: Για το επάνω αγκίστρι έχουμε! Crimp, χάντρα, στριφτάρι για το επάνω αγκίστρι, χάντρα και τελειώνουμε με crimp. Παρομοίως τα ίδια υλικά για το κάτω αγκίστρι το πρώτο δηλαδή μετά το βαρίδιο, Crimp, χάντρα, στριφτάρι, χάντρα και τελειώνουμε με crimp. Στην συνέχεια τοποθετούμε, ακόμη ένα crimp και μία πλαστική χάντρα, η οποία κατά την κρούση του βαριδίου στην επιφάνεια της θάλασσας, σπρώχνει τα ενσωματωμένα αγκίστρια από το bait clip, διευκολύνοντας τα στην απελευθέρωση τους. Και τελειώνουμε με το τον σύνδεσμο, στον οποίο θα τοποθετήσουμε το βαρίδιο. Το επόμενο βήμα είναι να σφίξουμε τα crimp στο επιθυμητό σημείο, και να δέσουμε τα παράμαλλα μας προσέχοντας να έχουν το κατάλληλο μήκος, ώστε τα αγκίστρια να ασφαλίζουν εύκολα στο ενσωματωμένο bait clip του βαριδίου και να μην ζορίζονται. Επίσης στα παράμαλλα, μπορούμε να τοποθετήσουμε χρωματιστές χάντρες για την καλύτερη προσέλκυση των ψαριών, τις οποίες μπορούμε να τις σταματάμε επάνω στο παράμαλλο, με ένα σιλικονούχο στόπερ, ώστε να μην φεύγουν πίσω στο παράμαλλο.
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε την αρματωσιά μας σε πλήρη ανάπτυξη παρατηρώντας επίσης το μήκος του επάνω παράμαλλου, το οποίο ειναι μεγαλύτερο απο το πρώτο παράμαλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου